Danske roere har siden 1996 været garant for OL medaljer og 2012 er ingen undtagelse. Onsdag den 13. juni såede Dragør Roklub og Dansk Forening for Rosport i fællesskab et frø på Pilegårdsskolen og Peder lykke skolen i håbet om, at det eventuelt kan spire og blive til medaljer i fremtiden

Eleverne fra 4. X fra Peder Lykke Skolen og 7. K fra Pilegårds Skolen, fik i onsdags en introduktion til

Roning på vandet. De havde alle ved en tidligere lejlighed snuset til rosporten i romaskiner. Også Dragør’s borgmester Allan Holst og den dobbelte OL deltager Christina Rindom besøgte Dragør Roklub. Christina Rindom øste ud af sin enorme viden om roning, og samtidig fortalte hun om sine magiske olympiske øjeblikke.

Dragør Roklub glædede sig over et vellykket arrangement og har allerede haft elever fra begge klasser nede i klubben til almindelig ungdomstræning, om mandagen kl. 17.30.

”Vi håber at kunne gentage arrangementet igen til næste år så flere unge kan få lov til at opleve at roning faktisk er en sjov og udfordrende sport. Det vigtigt for os i Dragør Roklub er, at de unge har det sjov mens de træner og et fællesskab hvor der er plads til alle.” fortæller Pia Regl Rasmussen, ungdomsleder og næstformand i Dragør Roklub.

Ideen med arrangementet var, at give eleverne nyt indhold til idrætsundervisningen og vise børn og unge, hvordan vejen til en olympisk karriere bliver grundlagt.